clio-muse.jpg
Search Istorie

ue_romania 2.png
LEGĂTURI

council-europe.jpg

euroclio.jpg
Welcome
Username:

Password:


Remember me

[ ]
CONCURSUL PENTRU ELEVI DEDICAT CENTENARULUI ROMÂNIEI MARI
victorg, Friday 09 February 2018 - 21:18:21 // comment: 0


Felicitări colegilor, profesori de istorie din unitățile de învățământ din Municipiul București pentru dedicația cu care au participat, alături de elevi, la etapa pe școală a concursului dedicat Centenarului României Mari, inclus în Programul CENTENAR al ISMB. Pentru etapa Municipiul București s-au calificat, conform datelor transmise, un număr de 280 de elevi de la nivel gimnazial și liceal. Având în vedere numărul mare de elevi participanți finaliști, etapa Municipiul București a concursului se va desfășura în două etape:

SÂMBĂTĂ, 3 MARTIE 2018, orele 9.00-10.00, proba teoretică/scrisă la ȘCOALA GIMNAZIALĂ I.GH. DUCA, București, sectorul 5. Pentru proba teoretică/scrisă elevii vor avea  de rezolvat un test grilă de 30 de întrebări din bibliografia indicată și din manualele școlare în vigoare. Aceasta probă este eliminatorie la etapa următoare fiind admiși, in ordinea punctajului obținut, primii 20 elevi de la fiecare secțiune – gimnaziu și, respectiv, liceu. În cazul obținerii unor punctaje egale, se va face departajarea printr-o proba de baraj. Timp de desfășurare a probei: o oră.


MIERCURI, 14 MARTIE 2018, începând de la ora 9.30, proba practică/orală la Muzeul Național Cotroceni. Pentru proba practica elevii calificați de la proba teoretică/scrisă vor avea de prezentat:
- O personalitate istorica din lista indicată aratand: - câteva detalii privind activitatea, în general, a personalității respective; - contribuția sa la realizarea Marii Uniri;
- Un monument din lista indicată aratand: - câteva detalii privind construcția moumentului; - câteva detalii privind simbolistica monumentului și a locului in care a fost ridicat.

pdf_ico.gif Detalii privind concursul "Centenarul Marii Uniri"
You must be logged in to make comments on this site - please log in, or if you are not registered click here to signup